شاخص توده بدنی (BMI) یک مقدار عددی است که از وزن و قد فرد به دست می آید. این به عنوان یک ابزار غربالگری برای دسته بندی افراد به دسته های وزنی مختلف و ارزیابی خطرات بالقوه سلامتی استفاده می شود.
فرمول محاسبه BMI:
BMI = قد (m) 2 وزن (کیلوگرم)
دسته بندی BMI
کمبود وزن: BMI کمتر از 18.5
وزن طبیعی: BMI بین 18.5 تا 24.9
اضافه وزن: BMI بین 25 تا 29.9
چاقی: BMI 30 یا بالاتر
موارد استفاده از BMI
غربالگری سلامت:
به تشخیص اینکه آیا فرد دارای وزن کم، وزن طبیعی، اضافه وزن یا چاق است کمک می کند.
ارزیابی خطر سلامت:
BMI بالاتر می تواند نشان دهنده خطر بالاتر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطان ها باشد.
در حالی که BMI ابزار مفیدی است، محدودیت هایی دارد و باید در کنار عوامل دیگری مانند توده عضلانی، تراکم استخوان و سلامت کلی در نظر گرفته شود.